IN-COMPANY op maat

Psychomotorisch Werken voor onderwijs, zorg of gezins-professionals (In-company)

Zoek je naar een op maat gemaakt programma dat perfect aansluit bij de behoeften van jouw zorginstelling, organisatie of onderwijsinstelling? Wij bieden naast onze opleiding en cursusaanbod over Psychomotorisch Werken op maat gemaakte In-company programma’s.

Waarom kiezen voor ons op maat gemaakte programma?

 • Integratieve benadering: Onze methodiek PM Werken legt de verbinding tussen de verschillende ontwikkelingsdomeinen (sensomotorisch, cognitief en sociaal-emotioneel) en de onderlinge invloed.
 • Interactieve benadering: Onze interactieve en praktisch cursus biedt werkvormen waarin je zelf en als team / met collega’s ervaart waar je eigen professionele krachten, valkuilen en uitdagingen liggen. Dit versterkt de onderlinge teamspirit en er ontstaat een levendige leeromgeving.
 • Praktijkgerichte benadering: Onze methodiek Psychomotorisch Werken met kinderen is direct bruikbaar in de eigen werksetting. Er is veel ruimte in het programma om op vragen over de eigen situatie in te gaan.
 • Flexibele benadering: In overleg kunnen we ons programma samenstellen afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van de organisatie.
 • Expertise: Ons team bestaat uit ervaren professionals met diepgaande kennis van de onderwijs, zorgsector.

Voor wie?

 • Onderwijsinstellingen (zoals scholen, stichtingen, besturen)
 • (Jeugd) Zorginstellingen
 • Organisaties (zoals GGZ, gemeenten, instellingen)

Inhoud

Onze op maat gemaakte In-company cursus gaat uit van de volgende principes:

 • Ontwikkelingsgericht leren: Onze cursus is afgestemd op het uitgangspunt dat je als professional uitgaat van de algehele groei en ontwikkeling van een kind. Je richt je niet alleen op het overdragen van kennis of het leren van vaardigheden maar je wilt meer handvatten om effectief aan te sluiten bij wat het kind nodig heeft om tot leren te komen en je professionele doelen te behalen.
 • Neurobiologische onderbouwing: Je krijgt als professional inzicht in de invloed van trauma en stress op de ontwikkeling van het kinderbrein en je leert signalen van stress herkennen en hierop aansluiten.
 • Bewegingsgericht en lichaamsgericht leren: Je krijgt veel praktisch vaardigheden en tools die direct bruikbaar zijn binnen je eigen organisatie / instelling of school.

Data en locatie

In overleg met jullie worden afspraken over locatie en data gemaakt. Aanvullend bespreken we gezamenlijk de voorwaarden ten aanzien van de locatie en het opleidingsniveau van de deelnemers.

Kosten

Informatie over onze mogelijkheden en een op maat gemaakte offerte kun je hier aanvragen.
Je kunt ook vrijblijvend ons formulier invullen en informatie aanvragen. Vul hier het formulier in. Na binnenkomst nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

MEER INFORMATIE?

Branchevereniging

nrto logo

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Contactgegevens

Marieke Kamphof, Manager Psychomotorisch Expertisecentrum

info@pm-expertisecentrum.nl

Telefoon: 06 8380 6325